Sete Cidades: Het mooiste uitzicht op Sao Miguel (2023)

Een van de mooiste plekken op het eiland Sao Miguel vind je bij het dorpje en meer Sete Cidades. Het meer ligt in het westen van het eiland en bestaat uit twee delen, een groen en een blauw meer. Toch moet je niet alleen direct naar het dorpje aan het water of het meer gaan als je Sete Cidades bezoekt, juist de uitzichtpunten rondom het meer maken dit deel van Sao Miguel zo spectaculair. Een van de meest gefotografeerde plekken op Sao Miguel vind je bijvoorbeeld bij het uitzichtpunt nabij het meer Lagoa do Canario dat in de omgeving van Sete Cidades ligt, dit uitzichtpunt wordt Miradouro da Boca do Inferno genoemd. Benieuwd hoe dat viewpoint eruit ziet en wat je nog meer kan doen bij Sete Cidades? Lees en kijk gauw verder:

→ Tip: Boek je Azoren vakantie via eliza was here (zij hebben hele toffe accommodaties)
→ Handig: Vind hier vliegticket-deals naar de Azoren

Lagoa do Canario

Sete Cidades: Het mooiste uitzicht op Sao Miguel (1)

Waar wil je meer over lezen?

Het mooiste uitzicht op Sete Cidades: Miradouro Boca do Inferno nabij Lagoa do Canario

Je passeert hetkleine meer Lagoa do Canario, dat omringd wordtdoor hoge bomen die weerspiegelen in het water, als je vanuit Ponta Delgada naar Sete Cidades rijdt. Wij dachten in eerste instantie dat Lagoa do Canario zelf dé highlight was op deze plek, maar als je door de toegangspoort wat dieper het bos in rijdt dan ontdek je pas echt waarom het hier zo druk is. Opeen gegeven moment vind je verder in het bos een pad entrap omhoog. Klim die helemaal op en eenmaal op de top vind je een van de meest spectaculaire uitzichten van de Azoren. Het vergezicht vanafMiradouro da Boca do Inferno is bloedmooi en misschien wel de mooistop Sao Miguel. Een ander mooi viewpoint op het meer vind je bij de Vista do Rei (King’s View) Lookout en bij Miradouro do Cerrado das Freiras.

Miradouro Boca do Inferno

Sete Cidades: Het mooiste uitzicht op Sao Miguel (2)

Sete Cidades: Het mooiste uitzicht op Sao Miguel (3)

Sete Cidades: Het mooiste uitzicht op Sao Miguel (4)

(Video) Sete Cidades, Azoren deel 1 van 2

Voor de avontuurlijke reiziger: TheAbandoned Hotel of Sete Cidades…

Rondom Sete Cidades is een volledig verlaten hotel te vinden. Het verhaal gaat dat de eigenaar op een gegeven moment geldproblemen had en het om die reden moest sluiten. Hij liet het hotel voor lange tijd bewaken, maar toen ook de bewaker niet meer betaald kon worden stond het hotel echt leeg en kon iedereen erin. Je kan begrijpen wat toen is gebeurd: Bewoners van Sao Miguel kregen door dat het hotel verlaten was en besloten langzaamaan alles mee te nemen wat nog bruikbaar was. Bedden, lampen, liften, trapleuningen, meubels en ander hotelspul. Alles verdween uit het nu zogenoemde Abandoned Hotel van Sete Cidades. Je kan het hotel tegenwoordig nog steeds bezoeken, maar verwacht geen spullen meer. Het is echt een karkas van een hotel waar je nu doorheen loopt. Het heeft niet alleen iets mysterieus en spannends om even naar binnen te gaan, ook het uitzicht van de hotelkamers van de bovenste verdieping is heel gaaf om te zien. Je hebt bijna het gevoel alsof je naar een natuurlijk en levend schilderij kijkt, zo mooi is het uitzicht. Je vindt dit hotel bij Miradouro da Vista do Rei. Lees hier meer over het verlaten hotel

Abandoned Hotel

Miradouro da Vista do Rei

(Video) Sete Cidades, Azoren deel 2 van 2

Sete Cidades: Het mooiste uitzicht op Sao Miguel (9)

Kayakingop het blauwe en groene meer van Sete Cidades

Rij je helemaal naar beneden naar het meer van Sete Cidades, dan kun je aan het water heerlijk chillen bij eenvan de terrassen, hikes maken in de omgeving of een uurtje aan kayaking doen! Er worden op verschillende plekken kayaks verhuurd en wij zijn met de kayaks van Futurismo op pad gegaan. Via de lange houten pier stap je in je kayaken vanuit daar kun je in een klein half uur richting het groene meer varen door onder de brug door te kayakken die de twee meren van elkaar scheidt. Ook is het tof (als je een uurtje de tijd hebt) om nog even naar het schiereiland te kayakken, als je namelijk het hele meer wilt zien gaat je dat al gauw twee tot drie uur kosten.

Kayaking

Sete Cidades: Het mooiste uitzicht op Sao Miguel (10)

Hoe is het blauw-groene meer van Sete Cidades ontstaan?

Leuk om te weten is dat het meer van Sete Cidades een kratermeer is. Het is een zoetwater meer en een van de grootste van de hele Azoren. Dat de twee meren van kleur verschillen komt doordat het twee ecologisch verschillende meren zijn. Beide zijn gewoon met elkaar verbonden, maar worden ogenschijnlijk van elkaar gescheiden door de brug van Sete Cidades. Ondanks dat Sete Cidades wel degelijk uit één meer bestaathebben de twee delen weleen andere naam, die zijn heel toepasselijk Lagoa Verde en Lagoa Azul. Er zijn ook eeuwenoude legendes en verhalen over het meer te vinden, zo wordt wel eens gezegd dat de meren zijn ontstaan door de tranen van een herder en een prinses omdat hun liefde verboden werd. Het dorpje van Sete Cidades vind je trouwens aan de westelijke kant van het meer.

São Nicolau Kerk

Sete Cidades: Het mooiste uitzicht op Sao Miguel (11)

Miradouro do Cerrado das Freiras

Sete Cidades: Het mooiste uitzicht op Sao Miguel (12)

Onderweg

Sete Cidades: Het mooiste uitzicht op Sao Miguel (13)

Praktische tips voor als je naar Sete Cidades gaat

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen rondom Sete Cidades, je kan de vragen open klikken en zo het antwoord bekijken. Oh en zoek je leuke plekken om te overnachten in de buurt van Sete Cidades? Check dan eens de tripjes van Eliza was here, die hebben ook vaak hele leuke accommodaties.

Waar vind je in Sete Cidades een leuk restaurant?

Er zijn een handjevol restaurants te vinden in Sete Cidades, allemaal prima en redelijk simpel. Denk bijvoorbeeld aan de restaurantjes St. Nicolau of Lagoa Azul en Green Love Restaurant. Wij hebben uiteindelijk een koffietje gedronken en een kleine hap gehaald bij Green Love Restaurant. Deze plek zit ook lekker dicht bij Futurismo waar je kayaks kan huren en je zit vrijwel direct aan het meer. Duur is het trouwens ook niet, net als in de rest van de Azoren betaal je vrijwel niks voor een koffie met melk en een goed bord eten. Voor 8,- a 12,- euro kun je uitgebreid lunchen.

(Video) De AZOREN: een WONDERLIJK PARADIJS | Reisgids

Hoe is het weer bij Sete Cidades

Het weer kan nogal onregelmatig zijn in Sao Miguel en daardoor ook bij Sete Cidades. Waar het de ene week volop kan regenen is het de volgende week super zonnig. Er is dus niet echt een pijl op te trekken. Ook kan het opeens flink waaien bij het meer mede door alle omliggende bergen, dus als je gaat kajakken is ook dat iets om rekening mee te houden.

Is het ver rijden naar Sete Cidades vanaf Ponta Delgada?

Met de auto ben je ongeveer 40 minuten aan het rijden van Ponta Delgada naar Sete Cidades. Onderweg zul je echter al wat toffe highlights tegenkomen, dus neem voldoende tijd om ook zo nu en dan ergens te stoppen. Hierdoor ben je waarschijnlijk ook langer onderweg.

Zijn er nog bezienswaardigheden in het dorp zelf?

Het dorpje zelf bestaat uit een aantal kleine straatjes en je rijdt er eigenlijk vrij gauw doorheen. Toch is er wel een bezienswaardigheid die je niet mag missen en dat is de São Nicolau Church. Een mooi kerkje met lange toegangsweg met bomen aan weerszijde.

(Video) 10 BEST Things to do in Azores Islands Portugal in 2023 🇵🇹

Wij sliepen zelf in Ponta Delgada toen we naar Sete Cidades gingen, maar bij het meer zelf zijn ook hotels te vinden. Je kan bijvoorbeeld overnachten in de prachtige huisjes van 7 Cidades Lake Lodge. Dit zijn moderne houten huisje die onwijs tof zijn ingericht, dichtbij / aan het meer. Verder kun je kiezen voor Casa Dos Platanos of voor Lake Cottage Azores. Ook schijnt er bij Sete Cidades een groot open camping veld te zijn met een klein toilet huisje, maar dit wordt niet echt beheert en we hebben het zelf niet meteen gespot toen we er waren. Slaap je liever in een Airbnb? Rondom Sete Cidades zijn verschillende vakantiewoningen te vinden, dus daar kun je ook zeker zoeken voor een mooie overnachting. Als je je via hier aanmeldt bij Airbnb krijg je bovendien van ons rond de 30 euro korting!

Waar kun je toffe hiking trails vinden?

Er zijn verschillende hiking trails te vinden rondom het meer, de een is makkelijker dan de ander en ook verschillen ze qua lengte. Tijdens de meeste hikes kom je uiteindelijk ook langs de mooiste miradouro’s / viewpoints. Je kande verschillende hiking trailsvinden op de website van VisitAzores.com.

Welke miradouro's moet je zeker niet missen?

Er zijn eigenlijk drie uitzichtpunten die je zeker niet moet overslaan als je naar Sete Cidades gaat. Dit zijn Miradouro do Cerrado das Freiras, vanaf dit punt zit je al wat dichter bij het meer maar het uitzicht is alsnog waanzinnig om te zien. Verder moet je natuurlijk naar Miradouro Boca do Inferno nabij Lagoa do Canario. Dit vonden wij het mooiste uitzichtpunt van heel Sao Miguel. Maar ook Miradouro da Vista do Rei mag je niet missen, dit is ook de plek waar je The Abandoned Hotel of Sete Cidades vindt. Hierboven kun je foto’s van de verschillende viewpoints bekijken.

Meer lezen over Portugal?

Met een camper op rondreis door de Algarve Surfen in Portugal? Dit zijn de 5 beste surfspots! Wat te doen in Porto? 10 tips! Ontdek prachtig Ponta Delgada in de Azoren

Wil je naar de Azoren?

Handige links:

Vlieg met TAP Portugal Huur een auto bij Sunny Cars Hotel Vila Nova Boek via Eliza was here je complete Azoren trip

(Video) Piran Slovenia | Things To Do in Piran Slovenia

→ Bekijk hier al onze Azoren artikelen

FAQs

Sete Cidades: Het mooiste uitzicht op Sao Miguel? ›

The literal translation of Sete Cidades means 'Seven Cities', but there's actually just one small town here and the name is used to describe the entire area. Sete Cidades is best known for its Green and Blue Lakes (Lagoa Verde and Lagoa Azul) that are located inside a huge volcanic crater.

What is there to do on the east side of São Miguel? ›

SOUTHEAST OF SÃO MIGUEL ISLAND, AZORES
  • Vila Franca do Campo Islet. ...
  • Nossa Senhora da Paz Viewpoint. ...
  • Furnas Lake. ...
  • Furnas Geysers and Fumaroles. ...
  • Terra Nostra Park. ...
  • Poça da Dona Beija in Furnas. ...
  • Salto do Prego Waterfall.

What does Sete Cidades mean in english? ›

The literal translation of Sete Cidades means 'Seven Cities', but there's actually just one small town here and the name is used to describe the entire area. Sete Cidades is best known for its Green and Blue Lakes (Lagoa Verde and Lagoa Azul) that are located inside a huge volcanic crater.

How much time do you need in São Miguel? ›

Even two to four days is enough time to experience São Miguel by whale watching, sightseeing, and trekking through caves. Those with time for a two-week trip can plan on going to the islands of Faial, Pico, and Terceira in addition to São Miguel, visiting magma chambers and touring Europe's only tea plantation.

What is the prettiest town in São Miguel? ›

Ponta Delgada is situated on the south coast of São Miguel. Ponta Delgada is by far the largest and most popular town on the island, and where most tourists choose to stay. The town itself is charming and classically Azorean, with tons of restaurants and shops to enjoy.

How long does it take to drive from one side of São Miguel to the other? ›

Sao Miguel is small enough that it only takes around an hour and a half to reach the furthest point on one side of the island to the other by car. We always use Discover Cars to find the best rates on car hire whenever we need a car.

Can you visit São Miguel without a car? ›

Taking the bus:

São Miguel has good bus services to most parts of the island. For the rest of the archipelago, it is best to rely on other options. If public transport is your only choice, it is best to stay in Ponta Delgada.

What does Azores mean in English? ›

noun (used with a plural verb) a group of islands in the N Atlantic, W of Portugal: politically part of Portugal.

What does Río mean in English? ›

Meaning:River. Rio is a gender-neutral name of Spanish origin, meaning “river”.

What does Azores mean in Spanish? ›

Definitions. islands in the Atlantic Ocean belonging to Portugal.

Is 3 days enough for Azores? ›

Check this travel guide to the other Azores islands. Although it is the largest of the Azores islands, Sao Miguel can be seen pretty extensively in 3 days, though 5 days would give you more time and let you see it at a more leisurely pace. The other islands are quite small and can be seen in a day and a half.

Is it expensive to live in Sao Miguel Azores? ›

Every island in the archipelago is different, but generally, it is more affordable than living in most places in mainland Portugal, especially Lisbon and Porto. Consumer prices, including rent, are around 17% lower in Ponta Delgada, the capital of Sao Miguel, than in Lisbon.

How much money should I take to San Miguel de Allende? ›

If you want to spend a week in San Miguel de Allende the cost of your stay will be: 344 USD (6,000 MXN) - a cheap stay for 7 days in San Miguel de Allende. 457 USD (7,900 MXN) - a budget travel for 7 days in San Miguel de Allende. 679 USD (11,000 MXN) for a one week of comfortable stay in San Miguel de Allende.

How long does it take to drive around the island of São Miguel? ›

São Miguel is small. You could drive around the perimeter of the island in one day. According to Google Maps, without any stops, the total driving time would be about four hours.

What is the best part of the Azores? ›

São Miguel's lush landscapes and rolling, verdant hillsides inspire and awe everyone who experiences them, which makes it comes as no surprise that São Miguel is the most visited of the Azores islands, soon followed in popularity by lovely Terceira Island.

What is the most beautiful part of the Azores? ›

Of the islands that make up the Azores archipelago, São Miguel is undoubtedly one of the most beautiful. Its heavenly beaches and lush vegetation have earned it the nickname “the Hawaii of Europe.” Measuring almost 750 km2, it is the largest island in the Azores.

Is driving in Azores difficult? ›

The roads can be windy and bumpy, and can be tough even for a seasoned driver. With that said, when renting a car in the Azores be sure to check the box with whichever car type you feel more comfortable driving. As mentioned before, cars can get booked up in advance but this is even more so for automatic cars.

How safe is it to drive to San Miguel de Allende? ›

Yes! When compared to other cities in Mexico such as Mexico City, Guadalajara, and Playa del Carmen, San Miguel de Allende is actually considered a much safer city to visit for new tourists right now.

Is Sao Miguel walkable? ›

We've been walking Sao Miguel's extensive trail network for over twenty years, and we can honestly say there's no better way to experience the magnificent volcanic landscapes of this stunning island.

Can I drive in Azores with US license? ›

You May Need an International Driver's Permit

If you come to the Azores from the United States or Canada, the official law is that you are allowed to drive here for up to six months.

Can you drink the water in São Miguel Azores? ›

Health & safety in The Azores

While mineral water is available in restaurants and shops, it's safe to drink the tap water in hotels and homes in the Azores, so remember to bring refillable water bottles and keep your family hydrated round the clock.

Is Uber available in the Azores? ›

Getting Around in Sao Miguel

You will want a car rental in the Azores. There are not car sharing services (like Uber or Lyft) available on the island and you will want to be able to get around and explore the island on your own schedule. Car rentals can be very budget friendly in the Azores.

Can you speak English in Azores? ›

The official language in the Azores is Portuguese, but English is widely spoken in all of the islands.

What is the best month to visit the Azores? ›

For many, July and August are the best time to visit the Azores. Being the hottest months, it's peak season and the most popular time to visit all the islands – particularly Sao Miguel and Terceira as they're both well-connected to the outside world by direct flights from the UK, USA, Canada and mainland Portugal.

What race are Azoreans? ›

Ethnicity: The Azorean Population is composed mainly of Portuguese immigrants from southern Portugal and Madeira, but with a significant population from Flanders, as well as smaller groups of Jews, Africans, Spaniards, Bretons and Moors.

What does Eze mean in Spanish? ›

Ese, amigo, hombre. Or, in English slang, dude, bro, homey. Ese is a Mexican-Spanish slang term of address for a fellow man.

What does Jinga mean in Spanish? ›

Adjective. -jinga (declinable) foolish, stupid.

What Bravo means in Spanish? ›

Bravo/brava is an adjective with various meanings in Spanish. We use it when we want to say someone is brave or courageous. In some Spanish-speaking countries, however, bravo/brava is also used as a synonym for angry, mad or upset. This adjective can also help us describe the world around us by meaning rough or fierce.

Are the Azores still active? ›

Three of the volcanos are still active, though dormant, including Sete Cidades, which last erupted from a submarine vent off the west coast in 1880.

What religion is Azores? ›

Religious Beliefs.

Catholicism is pervasive in Portuguese insular society and, through the agency of the parish churches and their patron saints, the Catholic church is an accessory to affairs of state. The Azorean publicly marks his or her faith by ceremonial display and by ritual performances (festas).

What are Azores people called? ›

Demonym(s) Açoriano(a) (English: Azorean)

How much money do you need to live in the Azores? ›

There are three districts within the islands; Ponta Delgada, Angra do Heroísmo, and Horta District; all three have low living costs. According to estimates, an individual can live comfortably with almost €800 to €1,000 per month.

What is the cheapest month to visit the Azores? ›

Cheapest Time To Visit the Azores

If you're looking to get the most out of every penny when visiting the Azores, plan to stay in the winter months between November and March. This is the cheapest time to visit the Azores.

Do you need a Covid test to enter the Azores? ›

As of July 1, 2022, passengers entering national territory (including Azores and Madeira) are no longer required to present proof of a test with a negative result for COVID-19 or to present a COVID-EU digital certificate or vaccination or recovery certificate issued by third countries, accepted or recognized in ...

Can US citizens live in the Azores? ›

If you are an American, you will need a Residence Visa to live in the Azores. You should know that this is not available in the US Embassy or consulate in Portugal anymore. Now, you need to go to the Embassy in Paris, since all the processing has been moved there.

Should I bring cash to the Azores? ›

Cash is often preferred but should not be carried in large quantities. Money can be changed at banks in all of the main tourist areas or exchange offices as well as most hotels and railroad stations.

Can an American buy a house in the Azores? ›

Both foreigners and locals can purchase a property in the Azores, without hitting restrictions or other difficulties. Legislation in Portugal does not impose restrictions on foreigners wishing to buy property in the Azores, as long as they are not state-owned.

Can you use US dollars in San Miguel de Allende? ›

Credit cards and pesos (cash) are still widely accepted. Pesos can be easily obtained from one of the many ATM machines using a credit or debit card. Although you may pay with US dollars in some of San Miguel's hotels, restaurants and stores, the exchange rate they will give you is less than favorable.

What are the best months to go to San Miguel de Allende? ›

San Miguel de Allende is packed with activities year-round, and you'll find things to do no matter when you visit. For the best weather, we recommend visiting between November and April when highs hover in the 70s and 80s, though tourists will be out in full force during the Christmas and Easter holidays.

What is the most expensive neighborhood in San Miguel de Allende? ›

CENTRO. Live in the most prestigious neighborhood for Luxury homes San Miguel de Allende. This is the true heart of Mexico and is a UNESCO world heritage site cherished by the international community and is host to thousands of American expats.

Is Sao Miguel touristy? ›

Sao Miguel is the most touristic island of the Azores as well as the most developed and easiest one to reach. It is a beautiful destination. A vibrant garden in the middle of the Atlantic.

Is a week too long on Sao Miguel? ›

Spend 7 days on the island of Sao Miguel to get the most out of your visit. It is very easy to adjust your schedule based on the amount of time available. Some may spend only 1 day, visiting just Ponta Delgada. A longer stay is also reasonable as it is simple to rent a car and see the island from end to end.

Is Nordeste worth visiting? ›

Whether you visit Nordeste for the amazing hiking, beautiful views, charming town atmosphere, or just for something a little different, the area will always be above and beyond your expectations.

Is 4 days enough in the Azores? ›

Planning Your Trip to the Azores

Even two to four days is enough time to experience São Miguel by whale watching, sightseeing, and trekking through caves.

What is the best way to get around the Azores? ›

Inter-Island Ferry Connections

Taking a ferry from island to island is the most inexpensive way to explore the Azores. It often takes time and not all ferries run year-round. In the central Triangle Group of the Azores, which consists of Faial, Pico, and São Jorge Islands, you can hop on a ferry for a day trip.

Which island in the Azores has the best beaches? ›

1. São Lourenço Bay, Santa Maria. The island of Santa Maria is the most southerly of the Azores, giving it warmer climates that pair perfectly with white sand beaches such as this one.

Are the Azores like Hawaii? ›

There are many comparisons between Hawaii and the Azores. Both are volcanic islands created from volcanic eruptions more than 70 million years ago. Both are a chain of islands, none of which are close to each another. Therefore, both island chains require air transportation between their scattered islands.

Are people in the Azores friendly? ›

The Azores archipelago is made up nine paradisiacal islands. They all boast magnificent natural landscapes and friendly inhabitants.

What is the best area to stay in the Azores? ›

Ponta Delgada is by far the largest and most popular town on the island, and where most tourists choose to stay. The town itself is charming and classically Azorean, with tons of restaurants and shops to enjoy. Ponta Delgada is also the home base for many guided tours, such as van tours and whale watching.

Is São Miguel walkable? ›

We've been walking Sao Miguel's extensive trail network for over twenty years, and we can honestly say there's no better way to experience the magnificent volcanic landscapes of this stunning island.

What is the best time of year to visit Sao Miguel Island? ›

For many, July and August are the best time to visit the Azores. Being the hottest months, it's peak season and the most popular time to visit all the islands – particularly Sao Miguel and Terceira as they're both well-connected to the outside world by direct flights from the UK, USA, Canada and mainland Portugal.

Can US citizens drive in Azores? ›

The Azores Islands are officially part of Portugal, which means that if you are from any country in the European Union, you're legally able to drive in the Azores. If you come to the Azores from the United States or Canada, the official law is that you are allowed to drive here for up to six months.

How easy is it to travel between Azores islands? ›

Inter-Island Ferry Connections

In the central Triangle Group of the Azores, which consists of Faial, Pico, and São Jorge Islands, you can hop on a ferry for a day trip. The ferry between Pico and Faial operates multiple times a day and is very easy, only about 35-minutes.

What is the prettiest street in San Miguel? ›

Aldama Street in downtown San Miguel de Allende is one of the most beautiful streets in the world, according to Architectural Digest magazine.

What is the prettiest street in San Miguel de Allende? ›

Aldama Street | The most photographed street in San Miguel!

Can you swim in the lakes on São Miguel? ›

This need not be the case, however, as it's a great place to swim surrounded by the forested slopes of the towering volcanoes. And there's a really easy place to access the water too – a small natural beach at the head of the lake that will instantly scream “launching point” to anyone au fait with wild swimming.

Is it expensive to live in São Miguel Azores? ›

Every island in the archipelago is different, but generally, it is more affordable than living in most places in mainland Portugal, especially Lisbon and Porto. Consumer prices, including rent, are around 17% lower in Ponta Delgada, the capital of Sao Miguel, than in Lisbon.

Is there a hurricane season in the Azores? ›

Fall is usually the hurricane season in the Azores, mostly at the end of September and throughout the month of October.

Videos

1. San Miguel de Allende (THE BEST DAY)
(The Country Collectors)
2. Top 10 Famous Churches in the World - Travel Guide Video 2023
(Traveliva)
3. We went to an EXPAT ENCLAVE and this is WHAT HAPPENED
(Tangerine Travels)
4. GHENT, BELGIUM (2022) | 7 BEST Things To Do In Ghent
(World Wild Hearts)
5. LOS PUEBLOS MAS LINDOS DE ESTADOS UNIDOS
(Curiosidades del Mundo)
6. Oltrarno Florence Travel Guide - Walk and Explore the Other Side of the Arno River in Italy!
(The Global Expats)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Maia Crooks Jr

Last Updated: 10/07/2023

Views: 6627

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Maia Crooks Jr

Birthday: 1997-09-21

Address: 93119 Joseph Street, Peggyfurt, NC 11582

Phone: +2983088926881

Job: Principal Design Liaison

Hobby: Web surfing, Skiing, role-playing games, Sketching, Polo, Sewing, Genealogy

Introduction: My name is Maia Crooks Jr, I am a homely, joyous, shiny, successful, hilarious, thoughtful, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.